Associació Catalana d'amics del Poble Saharaui de Girona. Promou el suport polític i humanitari al poble sahrauí, i divulga la causa a la societat catalana.

 

 

La nostra associació, ACAPS-Girona, treballa en diversos projectes per tal de donar suport al poble sahrauí,  la nostra tasca principal és amb la població que viu als camps de refugiats de Tindouf. Els nostres projectes són de col·laboració amb l’administració de la zona: escoles bressol, escoles d’educació especial, dispensaris mèdic, ajuntaments... i, especialment, participem en l’organització del programa Vacances en Pau, que consisteix en portar a Catalunya els infants entre 9 i 12 anys a passar tot l’estiu amb famílies acollidores.

 

El poble sahrauí és un poble africà que viu dividit des de l’any 1975, una part està al Sàhara Occidental, actualment ocupat pel Marroc, i l’altra viu exiliada a Algèria, als camps de refugiats de Tindouf. Aquests darrers viuen gràcies a l’ajuda internacional, perquè estan instal·lats al mig del desert del Sàhara, on no hi creix res i el clima és molt extrem.

 

Acaps Federació: www.acaps.cat

Web oficial de la Delegación del Frente Polisario en Catalunya: www.saharacatalunya.org

Ulls del mon: www.ullsdelmon.org

Bubisher: www.bubisher.org

El Blog de la cursa de maig.

marxapalauacapsgi.blogspot.com.es

Dentistes de Girona pel Sahara: dentistesxsahara.org